Montagnana Chianti

Deze historische wijnmakerij Montagnana op het Florentijnse platteland is een van de oudste wijnmakerijen in Toscane. In de Middeleeuwen behoorde het toe aan de monniken van het klooster van Firenze, Certosa di Firenze die het land bewerkten.
Door de eeuwen heen werden gespecialiseerde olijfboomgaarden en wijngaarden aangeplant en vanaf dat moment is de wijnmakerij nagenoeg ongewijzigd gebleven. Na de Tweede Wereldoorlog in 1952 kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls toen het als eerste gespecialiseerde wijnstokken in Toscane plantte. Dit markeert een nieuwe productieve stimulans voor di Montagnana, gespecialiseerd in de teelt van wijnstokken en in de productie van wijn met uitstekende resultaten.
In 1972 namen de werknemers het landgoed over en schonken het leven aan een van de eerste coöperatieve wijnbouwondernemingen in Toscane.
Zo begon men de hele productieketen / -volgorde te beheren, wat een nieuwe impuls gaf aan de wijnmakerij, die door de jaren heen heeft geweten zichzelf voortdurend te vernieuwen. Het terrein is bijzonder geschikt voor de teelt van wijnstokken en het nauwgezette werk van experts betekent dat de druiven en hun wijnen het resultaat zijn van een eeuwenoude traditie maar met behulp van moderne technieken, wat leidt tot een uitstekende kwaliteit.