IDI DI MARZO | Duurzaam

IDI DI MARZO | Duurzaam

Het landgoed is gelegen in Villamagna, in het mooiste druiventeeltgebied van Abruzzo. Hier drukken de inheemse druivensoorten van Abruzzo - onder andere Montepulciano, Pecorino en Trebbiano - al hun frisheid uit in jonge wijnen die de verve weerspiegelen die nieuwe generaties in het Villamagna-district en in het hele Abruzzo-wijngebied brengen. Dit alles is, volgens de visie van de eigenaren van IDI DI MARZO, compleet 'Sustainable' - Duurzaam. 

Biologische wijnbouw
Een groeiend milieubewustzijn overtuigde de familie om biologische wijnbouwpraktijken toe te passen op haar landgoederen. Respect voor natuurlijke cycli, niet-invasieve teelttechnieken en werk in de rijen dat aandacht besteedt aan de presentatie van de inheemse en authenticiteitskenmerken van elk district, hebben door de jaren heen de voorhoede gestaan ​​van de familiefilosofie.
Hierdoor hebben de wijnen ook, indien mogelijk, de certificaten Biologisch, Vegan en Sustainable - Duurzaam. Spontane fermentatie
De familie De Cerchio heeft altijd de filosofie van spontane gisting omarmd. Deze methode voor het maken van wijn is het bewijs dat het werk begint tussen de wijnstokken, waar gerichte teelttechnieken ervoor zorgen dat royale hoeveelheden omgevingsgisten de kelder bereiken, waar ze een natuurlijk transformatieproces ondergaan. Bijgevolg schenkt een natuurlijke selectie van verschillende soorten wijnen een authentieke, rijke aromatische erfenis. De familie zet zich in voor deze productieaanpak en elke fles wijn biedt alleen de overvloed van Moeder Natuur. Daarom zijn de wijnen complex, de puurste uitdrukking van hun plaats van herkomst, in staat om de meest onderscheidende sensaties te inspireren.