's werelds grootste wijnvat

's werelds grootste wijnvat

De GUINNESS WORLD RECORDS™ bij de Roberto Sarotto-wijnmakerij in Neviglie, Piemonte, Italië

2 Juli 2022 – Het grootste eikenhouten wijnvat ter wereld werd op zaterdag 2 juli ingehuldigd in de wijnmakerij van Roberto Sarotto in Neviglie, in het hart van de regio Langhe.

De GUINNESS WORLD RECORDS™-certificeringsceremonie vond plaats in de historische kelder van de familie, in aanwezigheid van scheidsrechter Pravin Patel uit Londen, de lokale autoriteiten en genodigde gasten.

Het vat is gemaakt van Slavonisch eiken door de firma G.&P. Garbellotto S.pA. van Conegliano Veneto, en is 5,3 meter hoog, 4,70 meter in diameter en 3,70 meter diep. Gevuld met de beste Barolo Reserva uit de regio!

De installatie kostte tien arbeiders ongeveer twee weken. Het gigantische vat gewijd aan 'Ai Fondatori' bevat een Barolo Riserva uit de jaargang 2016. Het vat kan 478 hectoliter wijn bevatten en huldigt zijn activiteit in met Barolo 2016, unaniem beoordeeld door experts als een van de beste recente jaargangen.

Het evenement op zaterdag 2 juli voltooit de renovatie en uitbreiding van de wijnmakerij, die de afgelopen drie jaar veel energie heeft gekost. Jarenlang vooropgelopen in het gebruik van technologieën voor de milieu-efficiëntie en veiligheid van wijnbereidingsprocessen, is de wijnmakerij van Roberto Sarotto een van de meest innovatieve realiteiten op het gebied van wijnbouw en wijnbereiding 4.0. (geautomatiseerde systemen voor het beheer van wijnbereidingsprocessen met afstandsbediening en bediening).

 

De verkoop zal bijdragen aan kankeronderzoek bij het Candiolo Institute

Het grootste vat ter wereld maakt integraal deel uit van een solidariteitsproject dat de familie Sarotto op verschillende fronten betrekt. De Founders' Reserve zal bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek tegen kanker, een kwestie waarin Ivana Sarotto, de zus van Roberto, die al vele jaren onderzoeker is aan het Candiolo Institute, in de frontlinie staat.

Wij feliciteren Roberto en de rest van de familie Sarotto natuurlijk van harte en zullen met veel plezier de BAROLO RESERVA 2016 in Nederland verspreiden, mocht de tijd zover zijn dat deze wordt gebotteld. Zoals een echte goede Barolo betaamt, laat deze zich niet haasten. Hou ons daarom in de gaten voor een releasedatum. 
The World’s Largest Barrel at Roberto Sarotto Winery - Roberto Sarotto