PASO A PASO BLANCO | Stap voor Stap naar deze witte wijn

PASO A PASO BLANCO | Stap voor Stap naar deze witte wijn

NIEUW: PASO A PASO | Macabeo - Verdejo - en direct beoordeeld door De Grote Hamersma met een 8,5 én Sterwijn!

Wijnhuis
Bodegas Volver is opgericht is door Rafaël Cañizares, vierde generatie wijnbouwer en oenoloog. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid naar een producent die wijnen maakt uit een aantal wijnregio’s. Alle geplukte druiven worden centraal geperst, gevinifieerd en opgeslagen in de modern uitgeruste bottelarij in Pinoso (Alicante). Dit alles onder de bezielende leiding en toezicht van "Rafa" (voor intimi).

Het differentiële kenmerk van Bodegas Volver is een innovatieve, moderne benadering van het wijnmaken. Men cultiveerd voornamelijk Inheemse variëteiten zoals Monastrell, Tempranillo, Mersequera, Macabeo en Moscatel. Duurzaam geteeld met een minimale tussenkomst en “Vegan” gecertificeerd.

Wijngaard
De wijngaarden zijn gelegen in het zuid-oosten van de provincie Cuenca bij de stad Casas de los Pinos, op een hoogte van 600 meter, met een landklimaat. De wijngaarden worden door pijnbomen en kreupelhout omgeven waardoor een microklimaat ervoor zorgt dat de druiven op geheel natuurlijke wijze kunnen groeien. De druiven worden met de hand geoogst in de tweede week van September en gefermenteerd in RVS tanks om de juiste frisheid te garanderen.

Proefnotities
Een speelse wijn met groengele kleur en de geur van perzik en ananas. De helderfrisse en wat bloemige smaak heeft aroma’s van sappig exotisch rijp fruit. De smaak is knisperend fris met een verfijnde rondeur.

Veelzijdig inzetbaar, zowel als aperitief en bij hapjes. Maar ook bij asperges, zeefruit en gegrilde vis.