Fratelli Giuliari

FRATELLI GIULIARI | TIJD AAN DE GOEDE ZIJDE

De gebroeders Giuliari zetten het eeuwenoude familiebedrijf in de Veneto regio van Italië voort met de vakkennis van vroeger. Hier produceren ze al jaren topwijnen van lokale druivensoorten, vaak met een gedeelte gedroogde druiven. Zeer herkenbaar voor de streek en gebruik in onder andere de Amarone della Valpolicella, Ripasso Superiore en de Nemm Rosso.

Goede wijn maken kan heel veel tijd kosten. Zeker wanneer men de wijnen lang laat groeien, lang laat drogen, lang laat rijpen op kleine houten vaten en daarna nogeens lang op fles... Maar wat er dan toch uit komt....!

 


NEMM Rosso | Rosso Veneto

Merlot & Cabernet Sauvignon, 1 maand gedroogd en gerijpt op kleine houten vaten. ‘Nemm’(kom) is de echte familiewijn van opa.

NEMM Bianco | Bianco Veneto

Blend van Garganega & Tai Bianco, zachte aroma’s van amandelbloesem, citrus, witte perzik en salie. Een wijn met rijpingspotentieel.

Soave DOC ‘Nogare Secche’

Geconcentreerde Garganega druiven van het beste ‘droge’ terroir. Een subtiele kracht met meringue, citrus tonen gelaagd met oranjebloesem, honing, en tonen van rauwe amandel.

Valpolicella Ripasso Superiore DOCG ‘Le Palé

De edele druivensoorten Corvina, Rondinella & Molinara zijn gebruikt om superieure Valpolicella wijn te maken. Met een 2de vergisting van eigen Amarone most, onstaat een echte Ripasso Superiore, en superieur smaakt hij!

Amarone della Valpolicella DOCG

Corvina, Corvinone, Rondinella & Molinara met de hand geplukt, vervolgens gedroogd voor 100 dagen en zeer veel tijd genomen om te rijpen. Het summum van Italiaanse wijn. (16% vol.)

Reciotto della Valpolicella DOCG

De basis van de Amarone, maar waarbij de gisting tijdig is gestopt op 15% vol., zodat er natuurlijke suikers overblijven en de wijn een desertwijn is.

Andere wijnen van Fratelli Giuliari