Cantine Vinci | Vigna Moresca
Het bedrijf
Sluit even je ogen terwijl de wind en de zon je strelen, adem de lucht in die om je heen is, vol geuren: die van de zee, die van de vegetatie en die van de aarde.
Je kunt geen fout maken... je bent in Marsala, "The Wine Land". Geen enkele andere stad kan bogen op een zo gevarieerde productie van wijnen.
De Engelsen, scherpzinnig en vooruitziend, beseften de potentie van deze plek toen ze hier in de 18e eeuw landden en begrepen meteen dat ze uit de lokale druivensoorten iets konden halen dat leek op de Spaanse en Portugese wijnen: die wijn die later zou over de hele wereld beroemd zijn geworden met de naam “Marsala”.
In dit zo wijnrijke land besloten onze drie telersfamilies in 1997 om het merk “Cantine Vinci” te kopen en een nieuw avontuur te beginnen dat hen zou betrekken bij de transformatie van hun druiven tot wijnen met een uitgesproken en betaalbare kwaliteit.
Van eenvoudige telers naar wijnmakers gaan was niet zo eenvoudig, maar de ervaring, die generaties lang van vader op zoon werd overgedragen, is nuttig geweest om ons te laten begrijpen welke druiven goed waren om de beste kwaliteitswijn te krijgen, wat de beste tijden waren voor de druivenoogst, wat waren de bodems om voornamelijk de fysiologische en productieve eigenschappen van verschillende cultivars te verbeteren.
Het produceren van waardevolle druiven is dus onze basisregel geworden om wijnen van uitstekende kwaliteit te krijgen.
Beetje bij beetje worden de bereidheid om te leren en het doel om geweldige wijnen te produceren erkend en beloond. Vandaag de dag kan Cantine Vinci dus opscheppen over belangrijke onderscheidingen die zijn toegekend voor de productie van wijnen die, eenmaal geproefd, niet meer kunnen worden vergeten.
Ontdek de VIGNA MORESCA wijnen bij BOUVIGNE WIJNIMPORT, en sta versteld van de Marsala NIEUWE STIJL!